Beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed is een populaire manier van beleggen. De return on investment is vaak hoog en als je het vermogen hebt is het een goede investering. Hoe pak je dit het beste aan en hoe hou je het meeste geld over? In dit artikel lees je het.

Inkomsten uit aandelen

Als eigenaar van een huurwoning kun je zo’n zes tot twaalf procent jaarlijkse huurinkomsten ontvangen, indien je een goede selectie maakt van je panden én je woning ook goed onderhoudt. Je dient hier nog belastingen over te betalen (Box 3).

Geld verdienen uit kapitaalopbouw

Veel mensen die willen beleggen in vastgoed denken onvoldoende na over de waarde van hun bezit in de toekomst. Hoeveel is je vastgoed later waard, als je het weer wilt verkopen? Je moet daar al rekening mee houden vóórdat je iets koopt. Als je verwacht dat het ene bezit later veel meer waard is, kun je wellicht beter iets meer betalen voor dat bezit. Uiteindelijk haal je die investering er later wel weer uit. In de laatste 50 jaar zijn gezinswoningen gemiddeld meer gestegen dan aandelen. Op de lange termijn is dit dus een erg effectieve manier van beleggen.

Inkomen uit de hefboom

De grootste stijging van je vermogen is het geld dat je in feite gebruikt van anderen. Dat is ook wel de hefboom. Als je als investeerder 100% cash betaalt om een huis van 150.000 euro te kopen en dat huis stijgt dat volgende jaar met een bedrag van 7.500 euro, heeft de investeerder 5% verdient op basis van ‘return on investment’. Hier gaan de kosten dan nog weer vanaf, bijvoorbeeld verbouwing of onderhoudskosten van de woning. Als je slim investeert, zorg je ervoor dat de bank de grootste investering betaalt voor je huis. Laat hen 90% van het totaalbedrag inleggen. Leg zelf de overige 10% in met eigen middelen. Ook hier zal je vermogen dan stijgen met een rendement op je eigen vermogen. Deze investering is dus enorm én de hefboom bij geen enkele andere belegging is zo krachtig.
Bent u de lage spaarrente op de bank zat? Beleg in vastgoed.

Over het algemeen adviseren banken om niet te beleggen in vastgoed. Dat heeft er wellicht mee te maken dat zij dit het liefste zelf doen. De Rabobank is immers de grootste vastgoedbezitter in ons kikkerlandje. Als je geld leent bij de bank is het niet langer mogelijk om nóg meer vastgoed te lenen. Je lening is immers beperkt en niet ongelimiteerd.

Rendementen met hefboomtechniek

Het is raadzaam om alleen te kiezen voor een rendement op basis van een hefboom als je gaat beleggen in vastgoed. De hefboom is over het algemeen niet efficiënt bij andere aandelen of obligaties. Immers, als je een obligatierente krijgt is dat doorgaans nog niet genoeg om de intresten van je schulden te dekken. Deze liggen nog iets hoger. Het is daarmee ook een echt ‘vak apart’.

Meer inkomsten genereren

Je kunt meer inkomsten generen uit je vastgoed door te investeren in je vastgoed. Een nieuwe keuken, een leuke badkamer of een goede tuin maken de woning interessanter voor huurders. Je kunt daardoor de huurprijs verhogen en meer inkomsten genereren. Bovendien is de woning meer waard als je deze weer wilt verkopen.

Starten met Beleggen in Panden

Wilt u starten met beleggen in vastgoed dan is beleggingspanden.nl de juiste partner.

Beleggingspanden.nl is in 1998 opgericht om vraag en aanbod op het gebied van vastgoedbeleggingen doorzichtig en overzichtelijk te maken. Beleggingspanden.nl heeft het grootste aanbod van vastgoedbeleggingen. Voor degene die in vastgoed willen beleggen is dit het portaal om te starten.
Actueel vraag en aanbod van beleggingspanden – Beleggingspanden.nl

Wat doet Beleggingspanden.nl?
Voor beleggers die in vastgoed willen beleggen is Beleggingspanden.nl hét vastgoedportaal! Zeker gezien het feit dat de resultaten op de beurs de afgelopen tijd minder goed zijn is het beleggen in vastgoed een interessante beleggingsvorm.

Wanneer men overweegt om in vastgoed te beleggen is een minimaal rendement van 7% – 8% netto realistisch. Men investeert rechtstreeks in een beleggingspand (een pand wat reeds is verhuurd) waardoor een directe maandelijkse cashflow gegenereert wordt. Onder de rubriek ‘aanbod’ staan op Beleggingspanden.nl meer dan 500 beleggingsobjecten.

Als Beleggingspanden.nl nieuwe beleggingspanden heeft wordt de beknopte informatie gratis per email toegezonden. Het is natuurlijk ook mogelijk om via beleggingspanden.nl verhuurd vastgoed aan te bieden. Op basis van ‘no cure no pay’ is Beleggingspanden.nl men graag verder van dienst.

 

Reageer